Benvinguts al fòrum de Lagenetica.info! Accés per a moderadors

Avançat

Re: DUCTE VENOS

17 September, 2006 09:31PM
Hola Núria,

El ductus venos és un vas molt petit, que transporta la sang oxigenada des de la placenta a través de la vena umbilical al cor fetal.
Recentment s'ha introduit l'estudi del ductus venos Doppler en el protocol de la estimació de cromosomopaties (síndrome de Down i altres).

Un flux sanguíni anormal en el ductus venos pot associar-se amb una insuficiencia placentària, en una aneuploidia (alteració cromosómica numèrica), amb defectes cardiacs, amb una síndrome de transfusió fetofetal, i finalment
amb problemes perinatals greus d'altre índole.

En el seu cas el ductus venos Dopler estat efectivament alterat, cal descartar en primer lloc una cromosomopatia, per aixó estara indicada l'amniocentesi, malgrat que la .resta de proves i estudis ecogràfics siguin normals. També la indicació de l ecocardiogrfia fetal per a descartar una cardiopatia.

Existeixen nombrosos articles que fan referencia a la importancia de l'estudi del ductus venos Doppler,però aquestos estan en la literatura mèdica especialitzada, prenatal i ecogràfica obstétrica. Pensem que si vol una major infromació a nivell pràctic, consulti amb el seu ecografista especialista en diagnóstic prenatal.

Cordialment,

Dr.Jaume Antich
Genètica Mèdica
Assumpte El seu nom (no introdueixi dades personals) Vistes Publicat

DUCTE VENOS

NÚRIA 906 14 September, 2006 01:45PM

Re: DUCTE VENOS

Jaume Antich 384 17 September, 2006 09:31PM

Re: DUCTE VENOS

NÚRIA 475 19 September, 2006 10:19AM